Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-08@11:57:13 GMT

آموزش آنلاین را نمایشی -تبلیغاتی نکنید!

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۰۸۶۹۳

به گزارش خبرنگار ایلنا، هشت فعال صنفی معلمان در بیانیه‌ای به الزاماتِ آموزش آنلاین در زمان تعطیلی مدارس پرداختند.

متن این بیانیه که توسط امضاکنندگان در اختیار ایلنا قرار گرفته، به شرح زیر است:

«ویروس کرونا تاکنون بیش از سیصد میلیون دانش آموز را از آموزش حضوری محروم و خانه نشین کرده است. هرچند تعطیلی موقت مدارس بر اثر بحرانهای مختلف و مسایل بهداشتی تازگی ندارد، اما تعطیلی مدارس در این مقیاس جهانی و توقف فعالیت های آموزشی بی سابقه است و اگر ادامه پیدا کند می تواند حق آموزش کودکان مطابق اعلامیه جهانی حقوق بشر، را تهدید کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هفته گذشته بنا به اعلام سازمان بهداشت جهانی این بیماری "آندمی"  اعلام شد. در ایران هم به طور روزافزونی شمار قربانیان و مبتلایان در حال افزایش است. خارج از چین، تا کنون کشورهای ایتالیا، کره جنوبی و ایران بیشترین مبتلایان و تلفات را داشته اند. تقارن نسبی تعطیلات بهداشتی و تعطیلات سال نو، بلاتکلیفی وزارت آموزش و پرورش را تشدید کرده است. به نظر می رسد که درک مدیران آموزش و پرورش از موضوع، یک وقفه تحصیلی کوتاه مدت است و انتظار دارند که کلاس های درس در نیمه دوم فروردین و حداکثر اول اردیبهشت ماه  بازگشایی شوند. چنین فهمی از مساله با اظهارات مقامات بهداشتی و مشاهدات عینی در جامعه تضاد دارد. به احتمال زیاد بازگشت به وضع عادی تا خردادماه امکانپذیر نیست. آموزش و پرورش باید برای سه وضعیت مختلف پایان تعطیلات کوتاه مدت ( نیمه فروردین تا اول اردیبهشت  ) میان مدت (خرداد) و بلند مدت (اواسط تابستان )  سناریوهای مختلفی در ارتباط با ستاد پیشگیری تهیه  کند.

برنامه ریزی ستاد،  منافاتی با آزادی عمل و ابتکار و خلاقیت معلم در کلاس آنلاین ندارد. محتمل ترین حالت این است که آموزش و پرورش سال تحصیلی جاری را از دست بدهد و دانش آموزان مجبور به تکرار پایه در سال تحصیلی آینده شوند. راه گریز از این اتفاق برگزاری کلاس های درس آنلاین است. اما در وضعیت هرج و مرج زده  فعلی تشخیص کار آموزشی از نمایش، ایثارگری از منفعت جویی و تبلیغات از واقعیت بسیار دشوار است. در کشورهای دیگر برگزاری کلاس آنلاین مثل کلاس واقعی کاری برنامه ریزی شده است و مدیریت آموزش و پرورش در مناطق، نقش برنامه ریزی، سازماندهی و تدارکات و نظارت را برعهده دارد. اما مسئولان که بیشترین امتیازات مادی و معنوی را از سفره آموزش و پرورش می برند، این روزها کنار گود نشسته اند و از معلم دست و پا بسته و گرفتار، انتظار ایثار و از خودگذشتگی دارند و اگر ویدئویی از کار یک معلم در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد، آن را به نفع خود مصادره می کنند. زیربناهای فعالیت آنلاین در مدارس فراهم نیست. در شرایط فعلی تعداد معدودی از مدارس کشور زیرساخت های لازم برای آموزش آنلاین  را دارند. به گفته دبیران رشته های فنی آموزش آنلاین در شاخه کاردانش و فنی حرفه ای کارآیی ندارد. معلمان دوره دیده و ماهر برای تولید محتوای آموزش آنلاین اندکند و مهم تر از همه نشاندن دانش آموزان در ایام تعطیل سر  کلاس آنلاین از توان معلم و مدرسه خارج است و همکاری اولیا و حداقل امکانات فنی در منزل دانش آموز را می طلبد. در برنامه آموزش آنلاین داشتن اینترنت، گوشی تلفن هوشمند، تبلت و نیز مهارت کافی معلم، نشاندن دانش آموز سرکلاس آنلاین و همکاری خانواده ها را نباید ساده و مفروض بگیریم. باید امکانات مادی برای خانواده های کم درآمد پیش بینی شود. متاسفانه به دلیل ناهمگونی وضعیت مادی و فرهنگی خانواده ها بزرگترین بازنده تعطیلی مدارس کودکان خانواده های فقیر هستند که امکانات لازم برای آموزش های آنلاین را ندارند. همه آنچه گفته شد برای یادآوری این نکته است که  بزرگترین و محتمل ترین خطر این است که مدیران ارشد آموزش و پرورش مجذوب آمارسازی و ظاهر سازی  شوند و دانش آموزان بدون یادگیری و حتی حضور در کلاس آنلاین بر اساس یک تصمیم سیاسی با نمرات کیلوئی و غیر واقعی به پایه بالاتر بروند و مفهوم آموزش و امتحان آنلاین و قبولی در ذهن دانش آموزان  تبدیل به  فانتزی شود و حرمت معلم و کلاس و امتحان و نمره بر باد رود.

ما از اقدامات همکاران دلسوزی که از وقت و پول و امکانات شخصی خود برای آموزش آنلاین مایه می گذارند قدردانی می کنیم اما نگران سوء استفاده مقامات از این فداکاری های پراکنده و آسیب دیدن دانش آموزان خانواده های کم بضاعت به خطر کمبودها هستیم. ما نگرانیم که مفهوم آموزش مجازی و مدرسه آنلاین هم مثل مفاهیم دیگری نظیر مدرسه هوشمند و مدرسه محوری از معنا تهی شود. زمانی ادعا شد که بیش از نیمی از مدارس کشور هوشمند شده اند، وزیر وقت دروغ نمی گفت فقط  تعریف مدرسه هوشمند را عوض کرده بودند و وجود چند دستگاه کامپیوتر در مدرسه را دلیل هوشمند بودن می دانستند. ما از مسئولین می‌خواهیم به‌طور جدی در فکر ایجاد زیرساخت‌ها و تهیه یک برنامه جامع و غیرنمایشی برای آموزش آنلاین باشند و از وزیر آموزش و پرورش تقاضا می‌کنیم که در جلسات شورایعالی مجازی، موضوع رفع فیلترینگ از اپلیکیشن‌های پرطرفدار مانند تلگرام را مطرح کند.»

امضاکنندگان:

جواد بابازاده رها

مهدی بهلولی

علی پورسلیمان

محمد داوری

شیرزاد عبداللهی

نرگس ملک زاده

محمدرضا نیک نژاد

علیرضا هاشمی

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آموزش آنلاین تعطیلی مدارس به خاطر کرونا آموزش و پرورش آموزش آنلاین کلاس آنلاین دانش آموزان برای آموزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۸۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود

معاون وزارت آموزش و پرورش از آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ حمید طریفی حسینی معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول دبستان از 19 اردیبهشت آغاز می‌شود، گفت: خانواده‌ها برای ثبت‌نام به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند. برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی که اسفند سال گذشته برگزار شد، 636 هزار نفر شرکت کردند و 28 هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: سازو کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از 19 اردیبهشت

240 هزار ردیف استخدامی آموزش و پرورش در دو سال

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند؛ طی دو سال گذشته 240 هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و  این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

وی تأکید کرد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

رویکرد آزمون‌های بین‌المللی با روش‌های مدارس ایران متفاوت است

طریفی حسینی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز گفت: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قدرتمند دنیا

وی گفت: باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیادهای جهانی بیش از 20 مدال طلا داشتیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلزمتناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

طریفی حسینی در پاسخ به این پرسش که دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی چیست، آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟ گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشورها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشورها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشورهای مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی  بیان کرد: روند اٌفت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

سطح سواد دانش‌آموزان در مقایسه با گذشته افزایش یافته است

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با 10 سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است؟ گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزوی از سواد است اما دنیای امروز برمهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزو کشورهای پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی 98 درصد است و در حوزه کیفیت، استانداردهای آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشورها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشورهای اسکاندیناوی است.

طریفی حسینی ادامه داد: پراکندگی که در ایران به لحاظ زیر ساخت‌های آموزشی وجود دارد و سازو کار تأمین نیروی انسانی، بینظیر است و در مطالعات یونسکو، ایران به عنوان الگو در میان کشورهای منطقه مطرح می‌شود. ایران در برخی حوزه‌های آموزشی و سلامت، حرف برای گفتن دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدارس در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرند
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف