Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-08@14:57:09 GMT

چگونه یک سیستم دانشگاهی هوشمند بسازیم؟

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۲۷۹۵۷

چگونه یک سیستم دانشگاهی هوشمند بسازیم؟

امروزه انتقال از رویکرد‌های سنتی به رویکرد‌های مدرن به تغییر نحوه انتقال دانش در محیط دانشگاه کمک کرده است. گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محدثه قاسمی- دانشگاه هوشمند دانشگاهی است که اجازه انعطاف در نظم‌های فیزیکی و یادگیری محیطی را می‌دهد. در اصل، دانشگاه هوشمند علاوه بر ابزار‌های سنتی در یادگیری، فناوری را نیز در برگرفته تا به دانشجویان خود محیطی آرام برای یادگیری ارائه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یادگیری موثر به دانشجویان کمک می‌کند تا آنها تکالیف خود را بطور کامل انجام دهند. بعلاوه، یک دانشگاه هوشمند دانشگاهی است که محیطی تعاملی را برای همکاری تیمی در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد. موارد زیر گام‌های مهمی برای ایجاد دانشگاه هوشمند است:
معرفی محتوای دیجیتالی
ابزار‌های آموزش سنتی عموما شامل ارائه توسط استاد و همراه داشتن خودکار و کاغذ است تا دانش‌آموز برای یادآوری در آینده مطالبی را یادداشت کند. در دانشگاه یا کلاس هوشمند، دانش از طریق ابزار‌های دیجیتالی منتقل می‌شود. این فرایند شامل استفاده از پرسش و پاسخ و تعامل با اطلاعات و افراد است. ایده‌ها با استفاده از راه حل‌های یادگیری دیجیتالی و در نتیجه فرآیند‌های خلاقانه شکل می‌گیرند. آموزش دیجیتال شامل یادگیری و کارکردن با فناوری ارتباطات و اطلاعات برای ایجاد تجربیات جدید در دنیای ICT است.
دسترسی‌های پراکنده به اساتید
در دانشگاه‌های هوشمند، روش‌های یادگیری اغلب چند بعدی و با تعاملات آسان بین دانشجویان و دانشجویان با استاد است. مشخصا، سادگی به معنای ناقص بودن نیست. برعکس، در دانشگاه‌های هوشمند، محیط‌های یادگیری تعاملی هستند. از طریق تعاملات دیجیتالی دانشجویان راحت‌تر به استاد دسترسی دارند. این امر آن‌ها را قادر می‌سازد که وقتی برای فرایند یادگیری نیاز به تعامل با استاد داشته باشند، به آسانی به آن دسترسی پیدا کنند. انتقال دانش بلند مدت نیازمند مجموعه‌ای از فرصت‌ها برای دخیل شدن در فرایند یادگیری است. علاوه بر این انتقال دانش بلند مدت مستلزم فضا برای یادگیری در طی زمان است.
دسترسی مختلف به ابزار‌های تعاملی
یکی از ویژگی‌هایی که دانشگاه‌ها را هوشمند می‌کند، فراهم کردن دسترسی مختلف به ابزار‌های تعاملی است. در دانشگاه‌های هوشمند دانشجویان به طور پراکنده به ابزار‌های یادگیری مانند آزمایشگاه‌ها، تجهیزات ارائه و ابزار‌های جستجوی داده دسترسی دارند. کاربرد انواع مختلف مدل و ارائه دانش با استفاده از روش‌های متفاوت، ایجاد دانشی برای سهولت انتقال اطلاعات بلند مدت را ترویج می‌دهد. این روش‌های یادگیری به پایین آوردن فرضیات دانش‌‌آموزان و بهبود تجربیاتشان کمک می‌کند. برای مثال با ابزار‌های ارائه دیجیتال مربیان می‌توانند اضطراب ناشی از انواع خاص یادگیری را کاهش بدهند.
مرحله معلم محور
آموزش معلم محور مهارت‌های رهبری معلم را در تلاش برای حمایت از کل فرآیند‌های یادگیری بهبود میدهد. در این زمینه، یادگیری معلم محور درآماده کردن دانش‌آموزان طبق محتوای آموزشی تعیین شده نقش دارد. بیشتر آموزش‌های معلم محور مبتنی بر خلاصه مطالب محتوا یا اطلاعات در تلاش برای تقویت یادگیری انتقادی در بین دانشجویان است. معلم در این حالت ابزار‌هایی مانند تخته سفید، ارائه فیلم و نرم افزار‌های مدیریت کلاس استفاده می‌کند تا بتواند آنچه دانشجو انجام میدهد کنترل کند، فعالیت‌های کلاسی را نظم بدهد و تکالیف را معین کند.
کلاس‌های تعاملی
در مقایسه با رویکرد‌های سنتی، مدل‌های دانشجو محور بر ایجاد معنی و فعالیت‌های درست تاکید دارند. هدف اصلی این رویکرد ایجاد یک محیط یادگیری است که امکان ایجاد محتوا را با همکاری بین دانشجویان را فراهم میکند. در این حالت، از دانشجو انتظار میرود آنچه برایش معنی دارد را با تجربیات گذشته مرتبط کند. برای تسهیل این امر، کلاس به عنوان یک جامعه یادگیری ترتیب داده می‌شود که درک مشترک را اسان می‌کند.
تعیین هدف
تعیین هدف باید یک فرایند مشترک باشد. اهداف تعیین شده باید به اندازه کافی چالش برانگیز باشند و بر دستیابی‌های مثبت تمرکز کنند. در این موارد مدیر باید اهداف خیلی سخت یا آسان را کنار گذاشته و از اهداف انگیزشی استفاده کند. امروزه دانشگاه‌های هوشمند برای تعامل با دانشجویان و مدیریت فعالیت‌های کلاسی به استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات متکی است. روش‌های نوین تدریس به پیشرفت‌های یادگیری کمک کرده و دسترسی راحت به اساتید را بدون توجه به شرایط مکانی افزایش داده است. در دانشگاه‌های هوشمند می‌توانید برای دریافت اطلاعات به پورتال‌های آنلاین متصل شوید و برای یادگیری بیشتر با مربیان و دانشجویان ارتباط برقرار کنید.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه هوشمند انتقال دانش تدریس دانشجویان محتوای دیجیتال دانشگاه های هوشمند دانشگاه هوشمند بین دانشجویان برای یادگیری هوشمند دانش انتقال دانش معلم محور بلند مدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۲۷۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم گسترش اکتشافات مس با روش‌های نوین

ایسنا/کرمان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: با توجه به آینده مس در دنیا و افزایش قیمت و مصرف این فلز، باید کار کنیم و با روش‌های جدید کار اکتشافات پیش برود و پیشنهاد ما این است کار با روش نیمه صنعتی نوین دنبال شود.

امیر حسن زاده امروز ۱۹ اردیبهشت ماه در ویژه برنامه تخصصی با عنوان «صنعت سبز» در جهاد دانشگاهی استان کرمان با اشاره به اینکه مس، صنعت ملی است و ذخایر خوبی در این بخش داریم، افزود: توقع داریم در حوزه اکتشافات کار بیشتری صورت بگیرد و ذخایر شناسایی شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: می‌توانیم با جوانان فعال شرکت ملی مس و استان کرمان به تولید یک میلیون تن کاتد برسیم که با کار تیمی، شدنی است و باید با همکاری دانشگاه، گمرک و مالیات این هدف محقق و خروجی در سفره مردم بیاید.

وی با بیان اینکه در استان کرمان برای افزایش تولید، حمایت کامل خواهیم داشت و درخواست داریم شرکت ملی مس در صنایع پایین دستی ورود کند، افزود: صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه نیاز به افزایش سرمایه دارد تا با حضور دانش‌بنیان‌ها اتفاقات خوبی در صنایع پایین دستی بیفتد.

حسن زاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: یکی از مشکلات کرمان، فارغ‌التحصیلان بیکار بود که با استفاده از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی، دانشگاه علمی کاربردی، اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای و دانشگاه فنی و حرفه‌ای و نیازسنجی رشته‌های صنایع، دوره‌های آموزش مهارتی را برگزار کردیم و بازخورد خوبی داشت.

وی با اشاره به فعال شدن کنسرسیوم اشتغال استان کرمان گفت: تاکنون برای اشتغال ۱۰ هزار نفر با صنایع تفاهم کرده تا دانشجویان را در رشته‌های مشخص که نیاز است، تربیت کند و ظرفیت‌های دانشگاهی استان با مس همکاری خواهند داشت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با تشکر از اقدامات رئیس جهاد دانشگاهی استان اظهار کرد: به تیم اقتصادی در استان اعتقاد داریم و از کارگر جنوب استان تا شمال و شرکت‌های بزرگ در این تیم حضور دارند و باید کمک کنیم در دوره مسئولیتمان اثر خوبی به جا بگذاریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارتباط کم اساتید کشاورزی با بخش واقعی/ جهاد کشاورزی کمکی به مهارت آموزی دانشجویان نمی‌کند
  • وزیر علوم: دانشگاه‌های کم دانشجو ادغام می‌شوند
  • سرپرست دانشگاه آزاد مهدیشهر معرفی شد
  • لزوم گسترش اکتشافات مس با روش‌های نوین
  • مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با ۳۵ جایزه ویژه به‌ مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • چت‌جی‌پی‌تی حالا دیگر حافظه هم دارد
  • محصولات تجاری گروه ‌بهمن در نمایشگاه صنعت‌ پخش ایران معرفی می‌شود 
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین با لابی رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد
  • به بازیکنانم تبریک می گویم/ تصمیم گرفتیم تیم بسازیم